Українські діти в Туреччині зустрілися автором книги «Еко-історії для моїх маленьких друзів»

Українські діти в Туреччині зустрілися автором книги «Еко-історії для моїх маленьких друзів»

Укрінформ
У Всесвітній день Землі українські діти в Туреччині віртуально зустрілися із головою громадської організації «Екологічна нація» Богданом Красавцевим, автором «Еко-історій для моїх маленьких друзів».

Як передає Укрінформ, про це поінформувало посольство України в Турецькій Республіці.

За повідомленням, у дарунок книги з автографом автора вже отримали бібліотеки українських спілок в Анкарі, Стамбулі, Ізмірі, Бурсі, Кушадаси, Самсуні, Коньї, Адані та Бодрумі.

«Доступно і цікаво… діти зможуть дізнатись як стати екосвідомими та чому це так важливо у книжечці «Еко-історії для моїх маленьких друзів», яку пан Богдан сам написав, знайшов можливості ілюструвати (малюночки у книзі – його двоюрідної сестри Олександри), перекласти на англійську мову, видати та ще й безплатно поділитись з українськими дітьми у стількох містах України та країнах світу. Такі історії додають натхнення і віри: поки серед людей знаходяться небайдужі, ініціативні особистості, залишається надія у краще майбутнє!», – повідомили в посольстві.

Зауважується, що завдяки цій зустрічі діти дізнались що робити з використаними батарейками, чому краще обирати мийні засоби, які не містять фосфатів, що робити з використаним пластиком, чому важливо турбуватись про тварин і рослин та багато іншої корисної, застосовної інформації.

Читайте також: У Туреччині вийшов підручник з української мови для турецької аудиторії

У посольстві розповіли, що від початку створення книги автор прагнув, щоб вона була безплатною й доступною для всіх. Понад 500 шкіл і бібліотек України книжечку вже мають, навіть у Крим два примірники вдалось передати, а також у 10 країн світу.

Окрему подяку посольство висловило активним учасникам: всім батькам і особливо діткам, які охоче ділились своїми історіями що вони роблять для того, щоб зберегти нашу Землю: які рослинки вирощують, за якими тваринками доглядають.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що День Землі святкують щороку 22 квітня в усіх куточках світу. Це особливий день: можливість для людей задуматись над тим, як зберегти нашу Землю такою якою ми хочемо її бачити – рідним, чистим, барвистим домом для наших дітей.

Дотримуючись трьох простих правил, 3R: reduce, reuse, recycle – зменшувати, повторно використовувати, переробляти, ми можемо зберегти довкілля і врятувати наш світ від незворотних змін.

Нагадаємо, українські громади Анталії та Анкари разом з українськими дипломатами доєдналася до глобального екологічного проєкту Greening of the Planet («Озеленення планети»), висадивши дерева та кущі, які є символами України.

Фото: www.dw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-