В Анкарі в рамках Greening of the Planet висадили дерева та кущі з України

В Анкарі в рамках Greening of the Planet висадили дерева та кущі з України

Фото
Укрінформ
У рамках глобального екологічного проєкту Greening of the Planet («Озеленення планети») в Анкарі висадили дерева та кущі, які є символами України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині.

«Ми живемо у світі, коли природо-орієнтована, екологічно спрямована поведінка людини є нашою сутністю та фізичною необхідністю, якщо ми хочемо зберегти світ для майбутніх поколінь. Сьогоднішня висадка дерев присвячена і символізує подальше зміцнення українсько-турецької дружби», – сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

В Анкарі в рамках Greening of the Planet висадили дерева та кущі з України / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

У парку на Українській вулиці висадили десяток дерев та кущів, серед них дуб, верба, каштан, ялина, калина, бузок, ялівець та кипарис. Останні з яких є рослинами-символами Криму та кримськотатарського народу.

«Знаю, що ці рослини були привезені з України, дуже радий, що вони тепер будуть прикрашати парк на Українській вулиці в районі Чанкая. Маю надію, що скоро буде привід зібратися знову – на відкриття Українського парку в Анкарі, в районі Балгат», – сказав керівник відділу міжнародних зв’язків мерії району Чанкая Алі Хайдар Сонбай, який взяв участь в проєкті.

Про намір відкриття Українського парку також повідомив Андрій Сибіга, висловивши сподівання, що найближчим часом українська громада зможе взяти участь в озелененні цього парку. Він планується до відкриття в одному з сучасних районів Анкари.

Як повідомлялося, в рамках проєкту Greening of the Planet планується висадити 100 мільйонів дерев по всій планеті. Проєкт також покликаний сприяти відновленню парків, алей, скверів, виготовлення екопаспортів, відзначення екоамбасадорів тощо.

Нагадаємо, до глобального екологічного проєкту Greening of the Planet («Озеленення планети») долучилася асоціація українських медичних працівників Онтаріо, яка нещодавно розпочала свою роботу в Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-