Посол України в Латвії закликав членів виключеного з СКУ Об’єднання залишити організацію

Посол України в Латвії закликав членів виключеного з СКУ Об’єднання залишити організацію

Укрінформ
Посол України в Латвійській Республіці Олександр Міщенко закликав українців з "Об’єднання українських товариств Латвії", яке виключили зі Світового конгресу українців, вийти з Об’єднання, аби діяти на захист України та її незалежності.

Як передає Укрінформ, про це посол написав у Фейсбуці.

«Я звертаюсь до тих українців, які ще входять до ОУТЛ, усвідомити всю ганебність цієї антиукраїнської організації та вийти з її членства. Слід згадати та усвідомити врешті-решт, що ви є представниками незламної української нації, яка віками виборювала свою незалежність, і сьогодні ми будемо її боронити усіма можливими способами та за підтримки міжнародної спільноти», - зазначив Міщенко.

Він підтримав рішення Ради директорів Світового конгресу українців про виключення «Об’єднання українських товариств Латвії» з його лав. «ОУТЛ приховувала свою антиукраїнську ідеологію під вишиванками, українськими піснями, танцями, українською кухнею. На моє переконання, така методика відповідає тактиці дій російських диверсійних груп, які, одягаючи українську уніформу, проникають на територію України для здійснення диверсійно-підривної діяльності», - пояснив своє бачення ситуації посол Міщенко.

При цьому він окремо подякував членам Координаційної ради представників українських діаспорських організацій при посольстві України в Латвії «за принципову позицію з підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, а також за активну діяльність у протидії російській пропаганді та підтримці й утвердженні в Латвії українських традицій, української культури та українського духу».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Рада директорів СКУ прийняла рішення про виключення зі своїх лав Об’єднання українських товариств Латвії за антиукраїнську позицію. Це було зроблено після тривалого та прискіпливого розгляду ситуації. При цьому керівництву ОУТЛ були надані час і можливість для пояснень і виправлення ситуації. СКУ підкреслює, що таке рішення ухвалили вперше за понад 50-річну його історію. ОУТЛ була однією із трьох складових організацій з Латвії.

СКУ взаємодіятиме зі своїми складовими організаціями в Латвії, щоб підсилити українські патріотичні сили та підтримати формування нового центрального представництва українців у Латвії для здійснення проукраїнської громадської діяльності, зазначили у конгресі.

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-