«Просвіта» взяла участь у Національній зустрічі лідерів громад в Аргентині

«Просвіта» взяла участь у Національній зустрічі лідерів громад в Аргентині

Фото
Укрінформ
Третя Національна зустріч лідерів громад відбулася днями в Аргентині за участі Українського культурного товариства «Просвіта».

Про це повідомив повідомив пресовий референт Референтури преси УКТ "Просвіта" Хав’єр Апонюк Савич у Facebook.

 «У культурному комплексі "Ля Вє'ха Усіна" у місті Парана, провінція Ентре-Ріос, відбулася ІІІ Національна зустріч лідерів громад», - йдеться у дописі.

Як зазначається, Українське культурне товариство "Просвіта" представляли його заступник голови Педро Маслюк, голова Об'єднання жінок "Просвіта" Наталія Гуцалюк та секретар Ольга Демчук.

На відкритті заходу виступили президент Спілки громад Ентре-Ріос Хосе Гарейс, міський голова Парани Серхіо Варіско, національний директор з культурного плюралізму Ліценціат Хуліо Крочі, секретар туризму і культури провінції Ентре-Ріос доктор Ана Кароліна Ґайлард та секретар з прав людини та культурного плюралізму Ліценціат Клаудіо Аврух.

Протягом дня були представлені різні дисертації, відбувся обмін досвідом громад за круглими столами. Близько 17-ї години день завершився заключною фотографією.

Після цього учасників зустрічі запросили на урочисту вечерю.

Захід був спонсорований Об'єднанням громад провінції Ентре-Ріос, Секретаріатом прав людини та культурного плюралізму, муніципалітетом Парани, урядом провінції Ентре-Ріос та Міжнародною організацією з міграції.

Як відомо, Українське культурне товариство «Просвіта» - це культурно-освітня організація української діаспори в Аргентині, що діє з 1924 року. Організація ставить собі на меті згуртування українців та їхніх нащадків серед аргентинського суспільства, популяризацію української культури, підтримку національних та суверенних інтересів українського народу. Є неприбутковою організацією, працює на громадській основі.

Фото: Javier Aponiuk Sawicz‎

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-