Головну вежу в Анкарі підсвітили кольорами українського прапора

Головну вежу в Анкарі підсвітили кольорами українського прапора

Фото, відео
Укрінформ
Українці в Анкарі відзначили День Незалежності біля головної вежі - символу міста Анкари, підсвіченою жовто-синіми кольорами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«День Незалежності для нас - це особливе свято. Не передати словами ті почуття гордості та радості, які огортають, коли бачиш Атакюле в жовто-блакитних кольорах, коли звучить гімн, коли громада збирається, всі у вишиванках. На чужині все те, що в Україні було для нас звичним, стало в рази дорожчим, очікуванішим, безцінним. Слава Україні!» - сказала голова Спілки українців Анкари Юлія Білецька. 

Представники громади прийшли до Атакюле у вишиванках, з членами родини. Особливо зворушливо було бачити у вишиванках діток від змішаних шлюбів, вихованців української суботньої школи, що діє в Анкарі. 

День Незалежності в Анкарі відзначили біля головної вежі в кольорах прапора / Фото: Ольга Буднік, Укрінформ

«Ми дуже задоволені що протягом останніх двох років сформувалася дуже потужна громада в Анкарі. Ми цінуємо їхні прагнення зберігати в собі українців, гуртуватися та робити маленькі та великі справи на користь нашої Батьківщини», - висловили свої враження українські дипломати. 

Читайте також: Українці з усього світу долучилися до святкового флешмобу до Дня Державного Прапора України
Також з нагоди Дня Незалежності в Атакюле пройшла виставка робіт українського архітектора, художника Олега Слєпцова. 

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-