Діаспора закликала Канаду надати Україні зброю

Діаспора закликала Канаду надати Україні зброю

Укрінформ
Канаді варто посилити військову підтримку України, передавши українським Збройним Силам оборонну зброю.

Про це йдеться у підготовлених Конгресом українців Канади рекомендаціях канадським депутатам й урядовцям, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Конгрес українців Канади закликає уряд Канади провести повний перегляд запитів України про військове обладнання та надати вкрай необхідну оборонну зброю шляхом прямої військової допомоги”, - зазначається у документі.

Читайте також: Українська діаспора в Канаді планує говорити з Зеленським про зовнішню політику

В українській організації також виступили за розширення тренувальної місії UNIFIER. “Конгрес закликає уряд Канади усіляко розширяти тренування та підтримку в рамках операції UNIFIER, яка наближає Україну до євроатлантичних стандартів й сумісності із НАТО”, - стверджується у рекомендаціях.

Як повідомлялося, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття з українськими військовими та представниками силових відомств. За чотири роки через канадське навчання пройшло понад 10 тис. українських воїнів.

Читайте також: Діаспора в Канаді обурена поверненням Росії до ПАРЄ

Минулого року Канада внесла Україну до так званого Контрольного переліку країн, до яких дозволені постачання автоматичної зброї, таким чином скасувавши де-факто збройне ембарго України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-