Українській школі «Джерельце» у Токіо  - 10 років

Українській школі «Джерельце» у Токіо - 10 років

Фото, відео
Укрінформ
Українська школа «Джерельце» в Токіо відзначила днями Свято останнього дзвоника і 10-річчя своєї діяльності.

Історію школи у фотографіях виклала засновник та керівник української недільної школи “Джерельце”, викладач української мови та культури в загальноосвітній японській школі Наталія Ковальова на своїй сторінці у Facebook.

«10 років за 10 хвилин. Пам'ятаю кожну фотографію і кожну мить разом з вами, найпрекрaсніші моменти в нашому чудовому неповторному "Джерельці", - йдеться у дописі.

Цими вихідними у школі також відзначили завершення навчального року. «У нас був десятий Останній дзвоник! Десять років - багато це, чи мало? Найцікавіше у нас все ще попереду! А наразі - гарного всім літнього відпочинку!», - побажала Наталія Ковальова.

З цієї нагоди у школі організували «солодкий стіл» і сюрприз – японську пісню у виконанні матусь і вчителів із побажанням гарного відпочинку.

Як зазначається на сайті знавчального закладу, українська школа для дітей працює в Токіо з березня 2009 року. Заняття проводяться кваліфікованими вчителями за власно розробленою програмою. Уроки проводяться двічі на місяць на платній основі.

З вересня 2018 року набрані й організовані класи дітей віком від 1 до 3 років, 4 - 5 років, 6 - 7 років, 7 - 8 років та старша група від 9 років. Розклад уроків публікується на веб-сторінці школи.

Програмою передбачено навчання читанню, письму, математиці, театральному мистецтву, рукотворам та хореографії за найновішими методичними розробками українських та іноземних педагогів. Для дошкільнят також передбачено розвиток логічного мислення, навчання письму, математиці. З старшими учнями проводяться уроки комп'ютерної грамоти.

Головна мета школи - навчити дітей з українських та багатонаціональних родин розуміти та говорити українською мовою, познайомити з дитячим фольклором, українською культурою, щоб діти підтримували її та зберігали традиції свого народу.

Разом з батьками і вчителями діти знайомляться з традиційними святами Батьківщини, готують Новорічні та Великодні вистави, Різдвяні Вертепи, перед Великоднем діти вчаться розписувати писанки прабатьківськими методами. «Всі разом ми проводимо «смачні» уроки - діти разом з батьками вчаться готувати українські смаколики. Вихідні проводимо в захоплюючих походах у гори або в літньому таборі», - йдеться на сайті.

Фото, відео: Kovalova Natalya

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-