Акція, присвячена дітям кримськотатарських активістів, відбулася у Ризі

Акція, присвячена дітям кримськотатарських активістів, відбулася у Ризі

Фото
Укрінформ
До дня захисту дітей у Ризі була проведена акція,  присвячена, зокрема, дітям кримськотатарських активістів, які постраждали внаслідок дій російської окупаційної влади на території АР Крим.

Про це  кореспонденту Укрінформу повідомила член правління організації Латвія - Україна / Latvija - Ukraina Наталия Шилова.

“До дня захисту дітей українські пластуни Латвії вирішили підтримати кримськотатарських дітей. Діти власноруч виготовили білих голубів, бо білий голуб, який тримає у дзьобі гілку оливкового дерева, є символом миру. Частину голубів діти повішали поруч із пам’ятником Шевченка на кримські липи, другу частину разом із малюнками, та листом-звернення діти передали Послу України в Латвії Олександру Міщенко”, - розказала Шилова.

У свою чергу,  Олександр Міщенко у виступі зазначив, що переслідування російською окупаційною владою кримських татар за їхній опір окупації є не тільки порушенням міжнародного права, але й свідомим створенням Росією на півострові атмосферу страху та терору.

Посол також наголосив, що внаслідок російської агресії на Донбасі страждають і українські діти, сім’ї яких продовжують проживати в умовах тиску і залякувань з боку сепаратистського режиму в Донецьку і Луганську, яких підтримує Кремль.

Представник пластунського осередку в Латвії Олена Сапужак виголосила звернення, у якому відзначено підтримку кримськотатарським дітям. Також діти записали відеозвернення до кримськотатарських дітей.

Посол України прийняв від пластунів лист –звернення, малюнки та голубів миру, та пообіцяв якомога швидше передати такі маленьки, але важливі знаки уваги кримськотатарським дітям. Усе це буде передане кримськотатарським дітям через голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

На завершення акції усіма присутніми було виконано гімн.

Акцію було підготовлено Посольством України в Латвії у взаємодії з товариством “Латвія - Україна / Latvija - Ukraina”.

Фото: Посольство України в Латвії

Відео: Embassy of Ukraine Riga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-