У Парижі вшанують Симона Петлюру

У Парижі вшанують Симона Петлюру

Укрінформ
У Парижі  25 травня з нагоди 140-ї річниці від дня народження державного та громадсько-політичного діяча Симона Петлюри відбудуться Студійний день (Journée d'étude Symon Petlura) і допрем'єрний показ стрічки "Таємний щоденник Симона Петлюри".

Заходи організовані Українським культурним центром при Посольстві України у Франції, йдеться у Facebook.

«25 травня - Студійний день до 140-ї річниці від дня народження голови Директорії УНР, головного отамана війська УНР Симона Петлюри. Початок о 16:30. О 18:30 - допрем'єрний показ нового фільму Олеся Янчука "Таємний щоденник Симона Петлюри", - зазначається у повідомленні.

Заходи із вшанування Симона Петлюри розпочнуться о 14:35 з покладання квітів на могилу голови Директорії УНР на цвинтарі Монпарнас від Ради Бібліотеки ім. Симона Петлюри, від Посольства України у Франції та від українських громадських організацій. Буде відправлена соборна панахида, йдеться у соцмережі.

Далі розпочнеться програма Студійного дня у Культурному центрі Посольства України у Франції  ім. Василя Сліпака.

У рамках Дня виступатимуть директор Української бібліотеки ім. С. Петлюри Ярослава Йосипишин, Надзвичайний і Повановажний Посол України у Франції Олег Шамшур, журналістка Алла Лазерева-Ґіймоль.

Учасники заходу обговорять такі теми:  «Україна в міжнародних відносинах під час Директорії», «Іноземна політика України під час Директорії», «Українська делегація на Паризькій мирній конференції 1919 року».

О 18:30 розпочнеться показ художнього фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри" Олеся Янчука, після якого передбачено зустріч із режисером і виконавицею ролі Лесі Петлюри Вікторією Янчук. Вхід вільний. Зазначається, що фільм транслюватиметься з субтитрами англійською мовою.

Як повідомлялося, 22 травня 2019 року виповнюється 140 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, голови Директорії Української Народної Республіки, головного отамана військ і флоту УНР Симона Петлюри,  борця за незалежність України у ХХ сторіччі, який став одним із провідних діячів Української революції 1917-1921 років.

Симон Петлюра був вбитий  25 травня 1926 року у Парижі. Похований на цвинтарі Монпарнас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-