В Українському культурному центрі в Ізраїлі відбувся вечір до Дня пам’яті та примирення

В Українському культурному центрі в Ізраїлі відбувся вечір до Дня пам’яті та примирення

Фото
Укрінформ
Вечір пам’яті та вшанування борців із нацизмом під час Другої світової війни і тих, хто загинув за незалежність України та Ізраїлю, відбувся днями в Українському культурному центрі в м.Бат-Ям.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Державі Ізраїль у Facebook.

«7 травня в Українському культурному центрі в Ізраїлі пройшов вечір, приурочений до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», - зазначається у повідомленні.

Військовий аташе Посольства України в Державі Ізраїль Олександр Галиць розповів про наслідки найкривавішого глобального конфлікту, внесок українців у справу визволення народів Європи від нацизму, спільну перемогу усіх Об’єднаних Націй у Другій світовій війні. Він наголосив на важливості збереження пам’яті про жахіття війни, щоб в майбутньому уникнути повторення подібної трагедії.

Присутні згадали жахливі події Другої світової війни, а також реальні історії людей, які, ризикуючи своїм життям, рятували євреїв від жорстокої смерті під час Голокосту. 

Гості заходу хвилиною мовчання вшанувати пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом під час Другої світової війни, а також тих, хто загинув у боротьбі за незалежність України та Держави Ізраїль. 

У рамках вечора прозвучали українські вірші та пісні у виконанні студії «Музичне серце».

Фото: Укрінформ, сторінка Embassy of Ukraine in the State of Israel у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-