Флешмоб до Дня вишиванки пройде 11 травня в Будапешті

Флешмоб до Дня вишиванки пройде 11 травня в Будапешті

Анонс
Укрінформ
Українці в Угорщині запрошують приєднатися 11 травня до флешмобу з нагоди святкування Дня вишиванки.

Про це йдеться на сторінці події у Facebook.

«Столичне самоврядування українців щиро запрошує всіх приєднатися до флешмобу з нагоди Дня вишиванки у суботу, 11 травня, о 16:15 перед Базилікою Святого Іштвана. Збираємося у вишиванках перед Базилікою у 16:15!», - йдеться у поідомленні.

Організатором заходу виступило Столичне самоврядування українців.

«Хто має час та можливість прогулятися у вишиванках - підходьте на Deák Ferenc tér з 15:45 до 16:00 до євангельської церкви, звідки під українську пісню прогуляємося до Базиліки Святого Іштвана! Святкуймо разом!», - запрошують організатори.

Як повідомлялося, Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення - щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, а також засновник, голова оргкомітету ГО «Всесвітній день вишиванки» Леся Воронюк.

У цей день вже традиційно проходять цікаві конкурси у мережі, наприклад, «Найкраща вишиванка» або «Найкраще фото» у вишиванці. Фото у вишиванках викладають у мережу не лише жителі України, а також і українці за кордоном.

У 2019 році День вишиванки святкують 16 травня.

Фото: подія сторінки у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-