Організатор Шевченківських флешмобів у Росії Володимир Любунь святкує 70-річчя

Організатор Шевченківських флешмобів у Росії Володимир Любунь святкує 70-річчя

Укрінформ
Активний діяч у справі відродження, розвитку і пропаганди української культури, українського слова, української ідеї в Росії та світі Володимир Любунь святкує 70-річчя.

Про це йдеться у привітанні від Об’єднаної прес-служби українських організацій Росії, яке оприлюднив Український погляд.

"На одне з чільних місць у списку активістів відродження українського руху в Росії без перебільшення можна поставити Володимира Любуня. Він народився 22 квітня, досить знакова для радянського і пострадянського суспільства дата... Квітень багатий на провідних українських активістів Росії – Сергій Винник, Тарас Дудко, Володимир Любунь, Василь Тегза", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в умовах радянської системи В.Любунь зробив непогану кар’єру в органах внутрішніх справ, був викладачем в Академії внутрішніх справ.

У той же час, пан Володимир вважав себе і був українцем, і чи то природні гени, чи виховання спонукали його стати одним із піонерів відродження українського руху в Росії. Член товариства «Славутич» від самого заснування, опісля голова товариства, член Об’єднання українців Москви, він продовжує бути активним членом регіональної громадської організації «Українці Москви».

Володимир Любунь завжди займав активну громадянську позицію підтримки демократичних перетворень в Україні – Майдану 2004 р., Революції Гідності. Був учасником конгресів українців Росії, Світових Конгресів Українців.

Особливу увагу Володимир Любунь приділяв культурно-просвітнім ініціативам, наданню допомоги українським організаціям Росії у справі відродження та популяризації української культури, інформаційного забезпечення, зокрема, роботи інтернет-порталу Об’єднання українців Росії, розповсюдженню українських періодичних видань.

Читайте також: Радбез ООН збереться на засідання щодо України через указ Путіна

Любунь був одним з ініціаторів проведення міжнародного шевченківського флешмобу-2019, в якому взяли участь представники з багатьох країн. Він очолив комітет по проведенню цього заходу. Завдяки допомозі пана Володимира юні учасники флешмобу одержали грошові премії. За результатам флешмобу було прийнято рішення про щорічне проведення заходу.

"Важко переоцінити внесок В.Любуня в справу відродження, розвитку і пропаганди української культури, українського слова, української ідеї в Росії, у світі. Українські організації Росії щиро вітають Володимира Степановича з ювілеєм, бажають йому здоров’я, всіляких гараздів, снаги до української роботи", - йдеться у повідомленні.

Фото: сторінка Володимира Любуня у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-