Конгрес українців Канади привітав Зеленського із перемогою

Конгрес українців Канади привітав Зеленського із перемогою

Укрінформ
Конгрес українців Канади привітав Володимира Зеленського із перемогою на виборах президента України. А також подякував Петру Порошенку за його внесок до розбудови України.

Про це заявила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вітаю Володимира Зеленського із перемогою та потужним мандатом, отриманим від українського народу. Я також дякую президенту Порошенку за його службу та внесок до розбудови сильної й демократичної України”, - сказала Хичій.

Вона наголосила, що під час виборів українці “підтвердили історичний вибір євроатлантичної інтеграції для своєї держави”. “Ми із нетерпінням очікуємо на початок співпраці з адміністрацією президента Зеленського у досягненні цієї стратегічної мети. Конгрес українців Канади й надалі підтримуватиме Україну перед лицем російської агресії та загроз територіальній цілісності, а також у реформах, що перебуватимуть у фокусі уваги конференції щодо реформ в Україні, яка пройде у липні в Торонто” - зазначила очільниця Конгресу українців Канади.

Як повідомлялося, на всіх трьох дільницях у Канаді (в Оттаві, Торонто та Едмонтоні) переконливу перемогу у другому турі президентських виборів здобув чинний Глава держави Петро Порошенко, якого підтримало понад 70% виборців.

За результатами підрахунку ЦВК 100% електронних протоколів підрахунку голосів, на чергових виборах Президента України перемагає Володимир Зеленський, за якого свої голоси віддали 73,22% виборців. Петра Порошенка підтримали 24,45 % виборців.

Читайте також: У Польщі чекають на приїзд Зеленського

Загалом участь у голосуванні взяли 18 млн 491 тисяча 840 виборців. Явка виборців становила 62,07%.

Як відомо, Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-