В Румунії обговорили питання розвитку українського шкільництва

В Румунії обговорили питання розвитку українського шкільництва

Фото
Укрінформ
Делегація української частини Змішаної українсько-румунської міжурядової комісії з питань забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин відвідала днями місто Сігету Мармацієй, а також населені пункти повіту Марамуреш Ремети, Рона та Бистре.

У цих населених пунктах компактно представлена українська громада регіону, повідомляється на сторінці Посольства Ураїни в Румунії у Facebook.

«Представники української делегації відвідали місцеві школи, в яких діють українські секції або викладається українська мова як предмет, а також український ліцей ім. Т.Г. Шевченка. Проведено зустрічі з керівниками та викладачами згаданих навчальних закладів, проаналізовано проблемні питання їх діяльності, а також досвід організації навчального процесу, здійснено обмін думками з представниками повітового інспекторату освіти та  Cоюзу українців Румунії щодо шляхів розширення обсягу викладання українською мовою у зазначених школах, а також взаємодію з українською стороною в плані сприяння розвитку українського шкільництва в Румунії», - йдеться у повідомленні.

У м. Сігету Мармацієй українська делегація провела також зустріч з Вікарієм Українського Православного Вікаріату Румунської Православної Церкви Іваном Піцурою.

Фото: сторінка Посольства України в Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-