Свята Софія у Стамбулі говорить українською: перевірено Генконсулом

Свята Софія у Стамбулі говорить українською: перевірено Генконсулом

Відео
Укрінформ
Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман та працівники Генконсульства відвідали собор Святої Софії у Стамбулі і переконалися у наявності аудіогіда українською мовою.

Про це повідомляється на сторінці Генконсульства у Facebook.

«Свята Софія (Ayasofya Müzesi) у Стамбулі говорить українською.  Перевірено Генеральним консулом України в Стамбулі Олександром Гаманом та працівниками Генконсульства», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відтепер, «перебуваючи у одному з найвідоміших туристичних місць Стамбула - Музеї Святої Софії - ви можете почути її історію рідною українською мовою».

Нагадується, що робота зі створення українського аудіогіда розпочалася більше півроку тому. «Генконсульство звернулося до неймовірних Guide-UA, і ми разом з Посольством України в Турецькій Республіці розпочали роботу з турецькими партнерами з включення української в перелік мов, якими звучать аудіоекскурсії у Святій Софії. Професіонали з Guide-UA зробили переклад і… аудіогід Ayasofya в новому туристичному сезоні зазвучав українською!», - йдеться у повідомленні.

У Генконсульстві висловили подяку турецьким колегам та волонтерам, які підтримали цю ідею і допомогли зробити Стамбул ще цікавішим для україномовних туристів.

«Обіцяємо не зупинятися на цьому, працюємо над тим, щоб української мови в Туреччині і, зокрема в туристичному Стамбулі, було більше», - запевнили у Генконсульстві.

Відео: Генеральне консульство України в Стамбулі /Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-