У Берліні хочуть реалізувати проект із запровадження українсько-німецького навчання у школі

У Берліні хочуть реалізувати проект із запровадження українсько-німецького навчання у школі

Укрінформ
Посольство України в Німеччині закликає українську громаду підтримати реалізацію проекту із запровадження двомовного українсько-німецького навчання в одній зі шкіл Берліна.

Про це йдеться на сторінці дипустанови у Facebook.

«Враховуючи значну чисельність українців, які мешкають у німецькій столиці, у т.ч. дітей, Посольством України в Німеччині ініційовано реалізацію проекту із запровадження в одній із шкіл Берліна двомовного українсько-німецького навчання за моделлю «Державна європейська школа в Берліні». Раді повідомити, що німецька сторона засвідчила політичну волю підтримати цю ідею за умови демонстрації відповідного попиту на таке навчання з боку української громади та мешканців Берліна загалом. Наше з Вами спільне завдання – продемонструвати цю потребу у викладанні українською мовою, - йдеться у повідомленні».

Зазначається, що завдяки спільним зусиллям українська мова має усі шанси стати десятою іноземною мовою, якою викладатимуть у Європейських школах Берліна. Сьогодні за такою унікальною для Німеччини освітньою моделлю в столиці ФРН здійснюється білінгвальне навчання в 32 навчальних закладах, де поряд з німецькою учні навчаються турецькою, польською, англійською, російською, італійською, французькою, іспанською, грецькою та португальською мовами.

Повідомляється, що проміжним етапом на шляху до відкриття німецько-української Європейської школи може стати викладання української мови у якості факультативного предмета в одній із берлінських шкіл. Охочі можуть долучитися до втілення у життя цієї амбітної ідеї шляхом демонстрації інтересу та заангажованості, а також через залучення до неї своїх берлінських друзів і знайомих.

У якості першого кроку на цьому шляху Посольство пропонує заповнити відповідну анкету-опитування.

Зазначається, що у разі  принципової згоди підтримати цю важливу для українства ініціативу було б корисним направлення також відповідного звернення про підтримку на адресу Управління освіти, молоді та сім’ї Берлінського Сенату (post@senbjf.berlin.de), Комітету освіти, молоді та сім’ї Депутатського Дому Берліна (BildJugFam@parlament-berlin.de) а також на ім’я районного голови та/або міського радника з питань освіти Вашого району проживання.

Більше дізнатися про проект «Державна європейська школа в Берліні» пропонується на офіційній веб-сторінці Берлінського Сенату за посиланням.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-