«Українське сафарі» Марії Примаченко демонструють у Південній Африці

«Українське сафарі» Марії Примаченко демонструють у Південній Африці

Фото
Укрінформ
Виставка робіт видатної української художниці Марії Примаченко «Українське сафарі» відкрилася 20 березня у Бібліотеці Університету Південної Африки.

Про це повідомляє Посольство України в ПАР на своїй сторінці у Facebook.

«У рамках Національного бібліотечного тижня, який зараз триває в Південній Африці, в Бібліотеці Університету Південної Африки відкрили виставку робіт Марії Примаченко "Українське сафарі", говорили про видатну українську художницю і її внесок до скарбниці світового мистецтва та про важливість співпраці засобами культурної дипломатії», - йдеться у повідомленні.

Захід здійснено за підтримки Благодійного Фонду "Творча спадщина родини Марії Примаченко" та у партнерстві з Українською асоціацією в ПАР.

«Сподіваємося, що сьогоднішній захід матиме продовження в нових проектах з Університетом Південної Африки, а виставка і далі мандруватиме освітніми та культурними закладами країни», - йдеться у повідомленні.

Посол України Тарас Кузьмич відзначив непересічну роль, яку відіграє у співпраці між народами двох країн  Українська асоціація в ПАР. Він зазначив, що Асоціація є партнером  багатьох заходів, організованих Посольством України, і об’єднує як українців, так і мешканців ПАР, які цікавляться нашою країною.  

Представниця Асоціації, художниця Тетяна Гурн (Tatiana Hurn) на очах у публіки створила картину за мотивами творчості Марії Примаченко та подарувала її бібліотеці університету.

Тарас Кузьмич зазначив, що роботи Тетяни Гурн можна побачити на стінах кафе, ресторанів, будинків у Західній Капській провінції (південний схід ПАР). Мисткиня також проводить майстер-класи з петриківського розпису. Торік у рамках міжнародного фестивалю монументального мистецтва IPAF Festival Тетяна Гурн прикрасила українськими квітами і рослинами стіну у Кейптауні.

Університет Південної Африки (University of South Africa, скорочено Юніса, Unisa) – найбільший університет Африканського континенту, де навчається третина усіх студентів вищих навчальних закладів ПАР (близько 300 тис. зі 130 країн). Однією зі спеціалізацій є дистанційна освіта. Головний кампус розташований у місті Преторія.

Фото: Укрінформ та сторінка Embassy of Ukraine to the Republic of South Africa у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-