В Афінах відбулися Шевченківські заходи до 205–ї річниці з дня народження Кобзаря

В Афінах відбулися Шевченківські заходи до 205–ї річниці з дня народження Кобзаря

Фото
Укрінформ
Українці Греції відзначили 205-річчя з дня народження видатного українського поета, художника Тараса Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Греції.

«За щорічною традицією, в Афінах проходять Шевченківські заходи, приурочені до 205–ї річниці з дня народження Кобзаря. Розпочалися вони 6-го березня пам’ятним вечором, присвяченим життю і творчості Т.Г.Шевченка, який відбувся на сцені одного з культурних центрів м.Пірей, за ініціативи української громади Греції та Греко-Української Палати», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма заходу включала доповіді відомих грецьких науковців та дослідників творчості Кобзаря: письменника, Голови Філологічного Дому м.Пірей С.Мілесіса, театрознавця та театрального критика К.Рапанакі, а також виступ художника В.Паппаса, якого полум’яні вірші Т.Шевченка надихнули на створення портрету поета. Картина передана в подарунок Посольству України в Греції. Посол України в Грецькій Республіці Сергій Шутенко звернувся до присутніх з вітальним словом.

Святковий концерт, організований за спільної ініціативи усіх громадських об’єднань українців Греції: «Український журавлиний край», Центру підтримки і розвитку української культурної спадщини «Трембіта», «Українсько-Грецька Думка», «Берегиня» та за участі усіх творчих колективів, що діють при цих громадах, продовжив програму, складену на основі творів поета. 

В урочистому заході взяли участь керівництво Греко-Української Палати, співробітники української дипустанови з родинами, представники органів місцевого самоврядування, національних меншин Греції, релігійної громади, журналісти, учні українських шкіл.

Фото: прес-служба Посольства України у Греції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-