Українська громада Стамбула відсвяткувала Колодія

Українська громада Стамбула відсвяткувала Колодія

Фото
Укрінформ
Українська громада Стамбула дізнавалася про давні українські традиції на святкуванні  Колодія.

Про це повідомляється на сторінці Генерального уонсульства України в Стамбулі у Facebook.

«Українська громада Стамбула святкувала Колодія і мала можливість навчитися ліпити з тіста «жайворонків», робити обереги-прикраси «павуки», створювати вибійки, взяти участь у обрядовому дійстві «Колодка», дізнатися про давні українські традиції, стати моделями для традиційного зав’язування хусток і, звісно, поласувати українськими стравами», - йдеться у повідомленні.

Майстер-класи провели представники київського Музею Івана Гончара. «Не святі горшки ліплять – це точно! А якщо у вас вчителі з київського Музею Івана Гончара, то взагалі – все вийде, у цьому можна навіть не сумніватись», - зазначається на сторінці.

Свято Колодія та майстер-класи також відвідали представники турецьких ЗМІ, технічного університету Стамбула тощо.

«Ми тішимось, що захід, організований Українським товариством в Стамбулі за підтримки Генконсульства був цікавий і турецьким гостям, а представниця Anelsander Anadolu Geleneksel ve Halk El Sanatları Ustaları у розмові із Генеральним консулом Олександром Гаманом відзначила традиційно високий рівень заходів, які організовує українська громада Стамбула», - повідомляється у Facebook.

У Генконсульстві подякували всім, хто долучився до організації цього вечора та відвідав його. «Шануймося, гуртуймося. Слава Україні!», - зазначається у повідомленні.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі /Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-