Українці Австралії представили Україну на мультикультурному фестивалі Pako Festa 2019

Українці Австралії представили Україну на мультикультурному фестивалі Pako Festa 2019

Відео
Укрінформ
Українці Австралії яскраво представили Україну на багатонаціональному фестивалі  Pako Festa 2019 у Джилонгу (штат Вікторія, Австралія). 

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Австралії у Facebook.

"Українці Австралії відзначають черговий успіх на мультикультурному фестивалі Pako Festa 2019 у Джилонгу. Чудовий виступ, сповнений яскравого українського духу, приголомшливого танцю та видатної української гордості. Дякуємо танцювальному колективу "Легенда" і українській громаді за підтримку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сайті фестивалю, Pako Festa заснований у 1983 році з метою відзначити різноманіття культурних спільнот Джилонга. Щороку його популярність зростала, і у 2017 році участь у параді взяли 5 тис. учасників, ще 10 тис. виконавців виступали на кількох сценах, а відвідуівчами стали 100 тис. осіб. Сьогодні фестиваль є найбільшим у штаті Вікторія безкоштовним громадським заходом, що представляє культуру і мистецтво різних громад та висвітлює надзвичайний внесок особсистостей, культурних груп і мультикультурних спільнот у життя Джилонга і Австралії загалом.

Гасло фестивалю у 2019 році: «Одна вулиця. 43 культури». У програмі заходу – вуличний парад, виступи творчих колективів, страви національної кухні, майстер-класи, виставки, родинні розваги.

За даними Вікіпедії, Джилонг - друге за величиною місто в австралійському штаті Вікторія. У місті та околицях проживають кілька тисяч українців.

Фото: сторінка Lehenda Ukrainian Dance Company у Facebook

Відео: Nadia Tkaczuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-