СКУ закликає світ долучитись до акції “Зупинімо війну Росії проти України!”

СКУ закликає світ долучитись до акції “Зупинімо війну Росії проти України!”

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) з нагоди 5-ої річниці російської агресії в  Україні та розстрілу Небесної Сотні закликає міжнародну спільноту долучитися до всесвітньої акції “Зупинімо війну Росії проти України!”.

Метою ініціативи є мобілізувати міжнародну підтримку України на захист її суверенітету і територіальної цілісності,  повідомляється на сайті  СКУ.

«У 5-ту річницю російської агресії я закликаю всіх миролюбних людей долучитися до Всесвітньої акції СКУ “Зупинімо війну Росії проти України!”. Ми мусимо активно підтримати Україну, а також вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих під час цієї війни захисників України і її мирних жителів”, - заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Світовий Конґрес Українців звернувся до всіх українців та прихильників України із закликом провести заходи, включно з мітингами, пам’ятними заходами та кампаніями в соціальних мережах. Метою є підвищити обізнаність та спонукати уряди країн світу до ряду дій, а саме: по-перше, зміцнити тиск на Росію і її прибічників, посиливши санкції та виключивши її з міжнародних форумів за поточні порушення.  

По-друге, надати Україні безпекову допомогу, зокрема озброєння оборонного характеру та військову  підтримку. По-третє, розгорнути миротворчу місію ООН на російсько-українському кордоні та спостережну місію ОБСЄ в Криму. По-четверте, сприяти звільнення Російською Федерацією всіх військовополонених, заручників і політичних в’язнів і, по-п’яте, припинити будівництво російського газопроводу “Північний потік-2”, який загрожує європейській єдності та безпеці.

Нагадується, що "у 2014 р. народ України виступив проти контрольованого Росією режиму Віктора Януковича під час Революції Гідності, що завершилася масовими розстрілами та смертями 100 мирних українських демонстрантів 20 лютого 2014 р. в Києві. Слід цих вбивств веде до РФ".

Одразу після Революції Гідності Російська Федерація вторглася і незаконно окупувала Кримський півострів та розгорнула війну проти України на її східних територіях. "Це вторгнення є найбільш грубим з часів Другої світової війни порушенням міжнародних кордонів та норм міжнародного права, зокрема Хартії ООН, Гельсінських угод 1975 р. і Будапештського меморандуму 2004 р.", нагадали у СКУ.

Зазначається, що, починаючи з 2014 р. Російська Федерація вчинила на території України численні воєнні злочини та злочини проти людяності. Серед них – «знищення пасажирського літака рейсу МН-17 та загибель 298 людей; 11,000 загиблих у результаті війни; утиски релігійних і етнічних громад; 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб; атака і захоплення у листопаді 2018 р. українських морських суден та їхніх команд у міжнародних водах; переслідування 70 українських політичних в’язнів у російських тюрмах, у тому числі й відомого режисера Олега Сенцова, який, перебуваючи в тюрмі, був у 2018 р. нагороджений Європейським Парламентом премією Сахарова».   

Наголошується , що і сьогодні Російська Федерація продовжує грубо ігнорувати міжнародне право, ведучи гібридну війну та дезінформаційну кампанію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-