Українська школа в Абу-Дабі підшукує гідну назву

Українська школа в Абу-Дабі підшукує гідну назву

Укрінформ
Українська школа, яка запрацювала в Абу-Дабі на початку лютого, підшукує собі гідну назву і просить громаду допомогти з ідеями.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила одна з ініціаторів створення школи і член батьківського комітету Тетяна Атаб.

«Дорогі друзі, допомагайте. У нас стільки освічених, читаючих, талановитих українців в Абу-Дабі. Порадьте щось гідне й цікаве, милозвучне і легке для діток. Може, щось із Шевченка, може з Франка, або географічного спрямування. Школа у Дубаї називається « СОФІЯ» - гарно, коротко, з глибоким змістом! Ми ( батьки) радились на цю тему, але вирішили запитати вас», - написала Тетяна Атаб.

Вона розповіла, що серед варіантів назви, які розглядалися, були: Червона Калина, Веселка, Джерельце, Світанок.

Тетяна Атаб нагадала, що Українська Школа вихідного дня при Посольстві України в Абу-Дабі працює вже  3 тижні. Наразі там начається 16 школярів віком 4-6 років, викладають дві досвічені вчительки. Незабаром планується залучити старших діток. У перспективі – приєднання нових учителів і збільшення класів.

«Хоча це лише перші кроки, але уроки проходять результативно. І дітки, і батьки задоволені і сповнені ентузіазму. Тепер думаємо, як же нам назвати нашу школу? Будемо вдячні за ваші поради у коментарях», -  зазначила Тетяна Атаб.

Вже надійшли перші пропозиції: Обрій, Колосок, Дивосвіт, Кобзар, Гармонія, Українська родина (або просто Родина), Світлячок, Оберіг, Первоцвіт, Україночка.

Читайте також: Письменник Тарас Ващук подарував українській школі в ОАЕ книги про Україну

Представники Української школи в ОАЕ «Софія» поділилися власним досвідом вибору назви. «Ми в Дубаї обирали між варіантами "Софія" та школа імені Ярослава Мудрого. Багато шкіл в діаспорі мають в назві "імені якогось відомого українця". Можна ще в цьому напрямку подумати», - запропонувала заступник директора Української школи в ОАЕ «Софія» і  викладач української мови та українознавства для дітей старшого віку Тетяна Співаковська.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in the UAE у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-