У Лондоні провели флешмоб на підтримку Романа Сущенка

У Лондоні провели флешмоб на підтримку Романа Сущенка

Фото
Укрінформ
Активісти London Euromaidan провели флешмоб на підтримку протиправно ув’язненого у Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якому сьогодні виповнюється 50 років.

Відповідні світлини і підпис розміщено на сторінці London Euromaidan у Facebook.

«Тиждень #5 #FreeSuchenko», - зазначено на сторінці.

На фотографіях активісти London Euromaidan тримають плакати з надписами: «Третій рік за ґратами. Роману Сущенку – 50 років» та «#FreeSuchenko».  

Флешмоб відбувся 6 лютого навпроти офіційної резиденції прем’єр-міністра Великої Британії у рамках чергової акції London Euromaidan на підтримку України та протиправно ув’язнених українців у РФ. Активісти також тримали українські, кримськотатарські прапори та військово-морський прапор України, плакати із закликами звільнити Олега Сенцова, зупинити російську агресію тощо. «Щосереди ми будемо на Даунінг-стрит 10, аби нагадати, що російсько-українська війна досі триває і наші військові гинуть щодня», - йдеться у повідомленні.

На сторінці події у Facebook зазначається, що London Euromaidan і надалі закликатиме до надання підтримки Україні і звільнення усіх українських ув’язнених у Росії. «Ми збиратимемось щосереди на Даунінг-стрит, 10 з 18 до 21 години вечора за місцевим часом, починаючи з 9 січня 2019 року. Приходьте і приєднуйтесь. Слава Україні! Героям слава!», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сущенку виповнюється 50 років

Як повідомлялося напередодні, громадська організація "Всесвітній рух патріотів України" також розпочинає черговий міжнародний флешмоб на підтримку протиправно ув’язненого у Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Митрополит Епіфаній прийде в Укрінформ на зустріч до дня народження Сущенка

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

8 лютого Роману Сущенко виповниться 50 років. Це вже третій день народження, який він зустрічає у в’язниці.

Фото: сторінка London Euromaidan у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-