У Гельсінкі з успіхом пройшли Українські кінодні

У Гельсінкі з успіхом пройшли Українські кінодні

Фото
Укрінформ
У фінській столиці минулого вік-енду відбулися Дні українського кіно, в рамках яких глядачі переглянули соціальну комедію «Герой мого часу» та анімаційний мультфільм «Викрадена принцеса».  

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на координаторку проекту Наталю Терамае (Дмитренко).

«Цьогорічний вибір фільмів вважаємо успішним - на обох показах було багато глядачів. Сподіваюся, що наступного року Українські кінодні у Гельсінкі проводитимемо вже під егідою ДержКіно України», - розказала Терамае (Дмитренко).

За її словами, враження глядачів, як українців, так і місцевої аудиторії, від українських кінокартин були в абсолютній більшості позитивними. Також глядачі зацікавлено поспілкувалися по скайпу з Тонею Ноябрьовою (режисер та сценарист "Героя").

Після показу пройшов традиційний для таких Днів розіграш призів: скетчбуку "Викраденої принцеси" та книжки "Мавка. Лісова пісня" українською та англійською мовою (переклад Вірляни Ткач та Ванди Фіппс). 

Крім цього, в рамках заходу глядачі провели акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який незаконно утримується в російській в’язниці, тримаючи плакати з гаслами #Free Sentsov.

Організатори та партнери заходу - Товариство українців у Фінляндії, Посольство України у Фінляндії, місцева влада Гельсінкі, Відкрита група Суомі-Україна-Сильта. 

Фільм «Герой мого часу» – соціальна комедія про молодого хлопця, який приїхав до столиці у пошуках кращого життя. Це універсальна історія, яка буде близькою місцевій аудиторії, адже кожне суспільство переживає внутрішню міграцію населення до метрополії.

Мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» вийшов на екрани 7 березня цього року і став хітом українського кінопрокату. Вже у перший вікенд його подивилися 285 тис. 784 глядачів, а бокс-офіс склав 21 млн 489 тис. 581 грн, встановивши новий рекорд для фільмів українського виробництва. Права на показ фільму придбали понад 50 країн.

Фото: архів Наталі Терамае (Дмитренко)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-