Українці Кракова та Гданська долучилися до акції

Українці Кракова та Гданська долучилися до акції "Запалімо свічку пам’яті!"

Фото
Укрінформ
Українські громади Кракова та Гданська спільно з представниками українських консульств у цих містах 4 листопада долучилися до міжнародної акції "Запалімо свічку пам’яті!", аби вшанувати пам’ять мільйонів українців, загиблих від Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це повідомляється на сторінках у Фейсбуці українських диппредставництв у Польщі.

"Сьогодні важко повірити у жахіття, яке в тридцятих роках приготувала тоталітарна комуністична машина для українського народу. Ми повинні пам’ятати про ці невинні мільйонні жертви та докласти усіх зусиль, щоб геноциду не зазнала жодна нація на нашій землі", - цитує прес-служба українського консульства Генерального консула Олега Мандюка під час свого виступу до громади українців.

Після проведення поминальної літургії в УГКЦ імені Воздвиження Чесного Хреста біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору в Україні, співробітниками установи та українцями Кракова було викладено свічками Тризуб України.

Читайте також: У Варшаві запалили свічки в пам'ять жертв Голодомору

Акція, участь в якій взяло понад 100 осіб, завершилася виконанням державного гімну України.

Зокрема, як повідомляється на Facebook-сторінці українського консульства у Гданську, урочистості з нагоди 85-ї річниці Голодомору пройшли і в цьому місті. Отці чотирьох конфесій разом з українцими, що проживають у Гданську, молилися за душі невинно замордованих жертв найбільшої трагедії України.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна акція "Запалімо свічку пам’яті!" ініційована Світовим конгресом українців і підтримана Міністерством закордонних справ України, Українським інститутом національної пам’яті та Національним музеєм "Меморіал жертв Голодомору".

Триватиме вона до 24 листопада цього року – Дня пам’яті жертв Голодомору.

До цієї дати щодня учасники акції по всьому світу зачитуватимуть нові імена 85 померлих від Голодомору дітей із різних областей України та вшанують їхню пам’ять, запаливши символічні свічки.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-