В Азербайджані псевдоукраїнська громада проводить засідання під портретами Путіна – Посол

В Азербайджані псевдоукраїнська громада проводить засідання під портретами Путіна – Посол

Укрінформ
Посольство України в Азербайджані буде добиватися усіма можливими правовими способами зняття з назви так званої "Української громади ім. Т.Г.Шевченка" в цій країні ім'я видатного поета через її проросійську позицію.

Про це заявив під час ІІ-ї звітно-виборчої конференції Українського конгресу Азербайджану (УКА) в Баку посол України в Азербайджанській Республіці Олександр Міщенко, повідомляє сайт української дипустанови. 

"Голова дипмісії України наголосив, що попри усі заклики Посольства – інша організація українців в АР, яка носить ім’я Т.Г.Шевченка, продовжує ганебну практику проведення своїх засідань в приміщенні проросійської організації "Співдружність" під прапорами та портретами очільників країни-агресора – Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

В цьому контексті посол України нагадав, що за свою антиукраїнську поведінку один із активістів зазначеної української громади Н.Яндарова, рішенням Національної комісії України була позбавлена статусу "закордонного українця".

"Керівник дипмісії зазначив, що посольство ніколи не змириться з такою ганебною поведінкою т.зв. "Української громади ім. Т.Г. Шевченка" і буде добиватися усіма можливими правовими способами зняття з назви цієї організації ім’я Тараса Шевченка, щоб не ганьбити його пам'ять як Великого Українця, який віддав своє життя в боротьбі за вільну і незалежну від царської Росії - Україну!" - інформує диппредставництво.

Під час конференції український посол в цілому позитивно відзначив роботу двох діаспорських організацій -  УКА та "Української громади ім.І.Франка в м.Сумгаїт". Зокрема, було відзначено принципову громадянську позицію їх членів у беззастережній підтримці суверенітету України та засудженні Росії, як країни-агресора. 

Нагадаємо, українська громада ім. Т.Г.Шевченка зареєстрована в 1997 році. У більшості членів цієї організації відсутня принципова проукраїнська позиція щодо засудження агресивних дій Росії проти суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, включаючи окупацію АР Крим, підтримки Москвою сепаратистських рухів в окремих регіонах Донецька та Луганська, незаконного утримання Росією українських політв’язнів.

Відтак, багато азербайджанських українців не беруть участі у згаданому об’єднанні. Тому організація практично втратила авторитет і підтримку серед більшості українців в Азербайджані.

Фото: azerbaijan.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-