У посольстві України в Туреччині пройшов майстер-клас ліпки з глини

У посольстві України в Туреччині пройшов майстер-клас ліпки з глини

Укрінформ
У посольстві Ураїни в Анкарі відбувся майстер-клас ліпки з керамічної глини, який провели митці-керамісти з України Іван Фізер та Олеся Дворак-Галік, що беруть нині участь у міжнародному симпозіумі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нас запросив університет Хаджеттепе (Hacettepe Üniversitesi – ред.), який має кафедру декоративно-прикладного мистецтва, на керамічний симпозіум, який у них відбувається один раз на рік. Цього року, окрім нас з України, приїхали митці з Іспанії, Бразилії, США, Південної Кореї, Туреччини. Ми з радістю завітали до Посольства, аби поділитися своїми знаннями та вміннями», - розповіла Дворак-Галік.

Попри те, що нині не всі митці співвідносять себе з країною, звідки є вихідцями, майстри-керамісти переконані у необхідності трансформації українських «мотивів» у сучасне мистецтво.

«Ми дотримуємося думки, що сучасний художник, митець, повинен через трансформації власні, нести культуру і традиції, орнаментику чи форму, чи якісь образи вкладати в свої роботи. Намагаємося переносити в свою роботу українські традиції», - пояснила Дворак-Галік.

Присутні на майстер-класі навчилися поводженню з керамічною глиною, виготовленню традиційних українських фігурок-свистунців з цього матеріалу.

Олеся Дворак-Галік та Іван Фізер
Олеся Дворак-Галік та Іван Фізер

Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-