Українська громада Естонії відзначила відразу два ювілеї

Українська громада Естонії відзначила відразу два ювілеї

Фото, відео
Укрінформ
Минулого вікенду Українське земляцтво Естонії відзначило відразу два ювілеї - 120-річчя створення українського товариства та 30-ліття організаційного оформлення сучасного українського земляцтва країни.  

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перший день святкування, 5 жовтня, розпочався з науково-практичної конференції «Українці Естонії: вчора, сьогодні, завтра», після якої письменниця та поетеса Любов Бурак презентувала власні книги.

 

Наступного дня відбувся масштабний святковий концерт, присвячений, як українським ювілеям, так 100-річчю Естонської Республіки, що відзначається впродовж 2018 року.

У концерті взяли участь фольклорні ансамблі «Журба», «Перелаз», вокальні колективи «Надвечір’я», «Калина» та багато інших виконавців з усієї Естонії. Зокрема, виступив відомий український музикант Руслан Трочинський (екс-«Гайдмаки», одружившись на естонській громадянці, залишився в цій країні, де заснував популярну групу «Свята Ватра»). 

Зі святом присутніх привітав Тимчасовий повірений у справах України в Естонії Василь Яковенко. На свято прибуло багато гостей – з Фінляндії, Литви, Латвії та України.

Також у святкуванні взяли участь п’ятеро жінок – українських військових медиків, які наразі проходять реабілітацію в спеціалізованому центрі Естонії. 

Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-