Чолій закликав діаспору Казахстану об'єднати зусилля для підтримки України

Чолій закликав діаспору Казахстану об'єднати зусилля для підтримки України

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій закликав українську громаду Казахстану об'єднати зусилля із закордонними українцями заради підтримки України.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Казахстані.

"Мені дуже приємно, що я бачу не тільки мудрі обличчя серед активістів діаспори, а й молодь. Ви – рушима сила змін. Ви – активні користувачі соціальних мереж. Більшість українців зв’язуються між собою за допомогою інтернету, ми повідомляємо про наші здобутки, про успіхи реформ в Україні, про наші заходи. Закликаю вас всіх єднатися з понад 20 мільйонною українською діаспорою світу", - підкреслив Чолій під час виступу перед громадою.

Президент СКУ також висловив подяку уряду Казахстану, який підтримує українські об’єднання та надає їм приміщення для зборів.

У зустрічі, яка відбулася 21 вересня, взяли участь Посол України в РК Іван Кулеба, голова Асоціація "Українці Казахстану" Михайло Парипса, голова Українського культурного центру "Ватра" Тарас Чернега, активісти української громади та дипломати.

Під час заходу співочий колектив об’єднання "Громада українців "Оберіг" подарував усім присутнім у своєму виконанні пісні про дружбу між Україною та Казахстаном.

Крім цього, Чолій разом із представниками українських громад взяв участь у панахиді в Астані в рамках міжнародної акції "Запали свічку пам’яті", приуроченої до 85-ї річниці пам'яті жертв Великого голоду в Україні. Панахиду відслужив отець Андрій - священик Української греко-католицької церкви в приміщені Католицького храму.

Також Чолій долучився до вшанування пам'яті жінок, поклавши квіти до обеліска, встановленого Посольством України в РК. 

Фото: kazakhstan.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-