Польща відзначить День Незалежності України концертом, виставками та показами фільмів

Польща відзначить День Незалежності України концертом, виставками та показами фільмів

Укрінформ
У польській столиці Варшаві 26 серпня відбудеться святкування 27-ї річниці Дня Незалежності України. У програмі свята – концерт, різноманітні виставки та майстер-класи, покази фільмів, а також - українсько-польська танцювальна вечірка.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці заходу.

"Культурна програма передбачає концерти українських гуртів, таких як гурт "Kozak System", виступи народних ансамблів, артистів, хорів і танцюристів. Також не забракне виставок, показів фільмів, конкурсів, різноманітних майстер-класів, дискусій на актуальні для Польщі та України теми. На святі можна буде дегустувати смачні українські страви. Свято закінчить українсько-польська танцювальна вечірка", - йдеться у повідомленні.

Під час святкування пройде дискусія за участі визначних дослідників історії та польсько-українських відносин на тему "100 років назележності Польщі і державності України: сучасна перспектива".

Зокрема, у концерті візьмуть участь гурт-легенда українського традиційного співу "Горина"(Рівне), співочо-танцювальний колектив "Ославяни" (Мокре з Підкарпаття), колектив "Kaлина" (Варшава) та інші. 

Крім того, відбудуться майстер-класи з традиційних українських танців, гри на лірі корбовій, мистецтва петриківського розпису, української кухні, а також будуть заняття для наймолодших від Української суботньої школи у Варшаві. 

Також гостям заходу запропонують переглянути фотовиставку гуцульської художниці Параски Плитки-Горицвіт та.виставку "Зупинка", присвячену польсько-українському союзові з 1920 року.

До того ж відбудуться покази фільмів, зокрема про Вінченца та презентація проекту Ukrainer. Також кожден відвідувач свята зможе придбати українські сувеніри та посмакувати стравами української кухні.

Захід триватиме з 13:00 до 24:00 у центрі мистецтва Fort Sokolnickiego за адресою: вул. Czarnieckiego, 51, парк ім. Жеромського, Варшава.

Організаторами заходу є фонд "Наш вибір", об'єднання українців у Польщі, громадька ініціатива "Героям Майдану", співорганізатори: Посольство України в Республіці Польща, місто Варшава, Район Жолібож м.Варшави, Польсько-українська економічна палата, Товариство українських студентів у Польщі - СУП, Фонд Український інформаційний центр, Γромадянський Κомітет Солідарністі з Україною, Nowy Fort. 

Почесний патронат: Андрій Дещиця, Посол України у Республіці Польща, Ганна Гронкєвіч-Вальц, Президент столичного міста Варшави.

Нагадаємо днями у місті Сроково Вармінсько-Мазурського воєводства відбулося урочисте відкриття ХХІІІ-го сезону української культури Вармії та Мазур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-