Посол: Українська діаспора в Канаді змінює ставлення до російської мови

Посол: Українська діаспора в Канаді змінює ставлення до російської мови

Укрінформ
Українська діаспора в Канаді змінює ставлення до українських реалій, зокрема до того, що частина українців спілкується російською мовою

Про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє Радіо Свобода.

"Ця біда – вона всіх спочатку поставила в одні пікети на підтримку Майдану, а потім – об’єднала в одні спільні пікети на підтримку наших військових. Мені здається, що дуже цікавий процес, який відбувається, це зміна ставлення до російської мови. Це завжди було складною темою. Тут, в Україні, українська мова зараз втратила монополію на патріотизм", – сказав він.

Дипломат вважає, що Революція гідності і російська агресія стерли певну межу між найновішою хвилею українських іммігрантів і попередніми хвилями.

Шевченко пояснив, що в українській громаді в Канаді зараз з’являється розуміння, що можна бути російськомовним кримським татарином і російськомовним патріотом України, що можна бути російськомовним донеччанином або харків’янином і бути патріотом.

"Мені здається, що це матиме дуже хороші, правильні, довгострокові здорові наслідки. Я сподіваюся, що це матиме такий ефект", – заявив він.

Фото: radiosvoboda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-