Бібліотека Вернадського шукає дані про бібліотекарів серед діаспори

Бібліотека Вернадського шукає дані про бібліотекарів серед діаспори

Укрінформ
В Інституті рукопису Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського (НБУВ) створюється електронна база даних "Українські діячі бібліотечної справи". 

Її розробники просять допомоги у пошуку даних про бібліотекарів серед представників української діаспори. Про це повідомляється на сайті Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України

"Розробники звертаються до усіх небайдужих громадян України та зарубіжжя з проханням доповнювати відомості, представлені у довіднику, повідомляти нову інформацію про українських діячів бібліотечної справи ХІХ-ХХ ст.", - йдеться у повідомленні.

В Інституті рукопису, у разі виявлення таких осіб, просять написати про них та надіслати фото на е-адресу: irnbuv@gmail.com або зателефонувати за номером: 098-431-75-69).

Крім того, на сайті НБУВ можна знайти наукове довідкове видання “Історія української бібліотечної справи в іменах (кінець ХІХ ст. – 1941 р.): матеріали до біобібліографічного словника” / авт.-уклад. Л. В. Гарбар ; ред. кол.: Г. В. Боряк, Л. А. Дубровіна (голова), В. І. Попик та ін. ; НАН України, Нац. б-ка України ім. В.І. Вернадського, Ін-т рукопису. – К., 2017. – 616 с. 

Книга містить відомості про 1709 людей - сподвижників української культури та просвіти. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-