Для маленьких діаспорян Туреччини провели україномовний табір

Для маленьких діаспорян Туреччини провели україномовний табір

Укрінформ
Товариство українців у турецькому місті Бурса з 25 по 30 червня провело перший літній україномовний табір для дітей закордонних українців, що проживають у цьому місті.

Про це повідомляє ukr-ayna.com.

"Наше Товариство створено нещодавно, тому україномовний табір – це унікальна річ для Бурси. Діти, які раніше не спілкувалися українською, відтепер матимуть змогу перебувати в україномовному середовищі. Вони вже вивчили абетку та основні фрази. Дехто вивчив вірші та пісні. Хоча, звичайно, вірші та пісні дітям доводилося роз’яснювати, адже для них розуміння мови ще є складним процесом", – повідомила вихователь табору Тетяна Полат.

Вона зазначила, що більшість дітей не володіли українською, проте за час перебування у таборі вони проявили зацікавленість у вивченні мови. 

Читайте також: В Кемері пройшов літній табір для дітей українців Туреччини

Табір проходив на березі Егейського моря у місті Айвалик. На відпочинок та навчання української мови відправилося 16 дітей.

П’ятиденна програма табору включала в себе уроки української мови з філологом, активні ігри, розмовні ігри українською мовою, екскурсію та проведення конкурсу талантів, де діти співали, читали вірші українською та показували інші свої здібності: гру на скрипці, карате, читання поеми Тараса Шевченка англійською мовою, танці, ліплення.

Фото: Крістіна Сафанюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-