Українці в Канаді зібрали 2 тонни допомоги для українських дітей-сиріт

Українці в Канаді зібрали 2 тонни допомоги для українських дітей-сиріт

Фото
Укрінформ
3 червня у канадському Торонто Міжнародна Організація Українських Громад “Четверта Хвиля“  провела Щорічний Благодійний Марафон “Діти Торонто ― дітям-сиротам в Україні”, зібравши близько 2 тонн речей.

Про це повідомляє Global Ukraine.

"Лише за чотири години Марафону, завдяки зусиллям української громади, нам вдалося зібрати близько 2 тонн одягу, іграшок та шкільного приладдя", - пише член дирекції “Четвертої хвилі” Таміла Карпик.

Також успішно пройшла виставка-продаж картин місцевих художників.

Юні учасники Дитячого Марафону не тільки показували свої таланти, але й ділилися речами зі своїми ровесниками в Україні. В цьому й полягає унікальність цього проекту - не просто передати гуманітарну допомогу, а й  прививати малюкам почуття співпереживання до ближнього. Тому під час заходу діти писали листи і малювали картини для своїх ровесників в Україні.

Як зазначила Таміла, проект уже давно вийшов за межі української діаспори - на благодійну виставку-продаж свої картини надали професійні художники не лише українського, а й турецького, італійського, німецького та польського походження.

Вже за кілька тижнів, посилки отримають Благодійний Фонд “Подоляни” (підтримка дітей-сиріт та малозабезпечених родин) та Центр сприяння дітям з синдромом Дауна “Бебіко” (Тернопіль), ГО “Січова допомога” (підтримка жінок-безхатченків та дітей-сиріт) (Запоріжжя), Сумський обласний спеціалізований будинок дитини, Сумський дитячий будинок ім. С.П.Супруна, Смілянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, волонтерські організації по підтримці дітей-сиріт та інвалідів у Рівному, Сумах, Івано-Франківську, Тростянці, Шостці та Харкові.

фото: global-ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-