Порошенко у Вільнюсі відкрив Український сквер

Порошенко у Вільнюсі відкрив Український сквер

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко разом з мером Вільнюса Ремігіюсом Шимашюсом відкрив  Український сквер у столиці Литви.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з Вільнюсу.

"Бажаю, щоб це чудове місце, цей чудовий сквер було постійним місцем зустрічей українських та литовських друзів, що символізуватиме партнерство між нашими країнами та дружбу між нашими народами", - сказав Порошенко.

Глава Української держави та мер Вільнюса Ремігіюс Шимашюс поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку, з якого починається сквер.

У відкритті взяли участь представники української громади міста, Литви, український дипломатичний корпус та місцеві друзі України. 

Після цього Петро Порошенко ще відвідає Українську греко-католицьку церкву Пресвятої Трійці, де також поспілкується з представниками української громади Литви.

Нагадаємо, що торік у центрі Києва було відкрито Литовський сквер.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Президент України Петро Порошенко проводить робочий візит у Вільнюсі. Разом з Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте він взяв участь у роботі українсько-литовського Економічного форуму, а також провів переговори у форматі віч-на-віч та в розширеному форматі президентських рад. Ще відбулися окремі зустрічі з литовськими високопосадовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-