Українські спецпризначенці привезли

Українські спецпризначенці привезли "срібло" з міжнародних змагань у Британії

Укрінформ
Військовослужбовці Сил спеціальних операцій (ССО) ЗСУ здобули срібну нагороду на міжнародних змаганнях "Кембрійський патруль" ("Cambrian Patrol") у Великій Британії.

Про це повідомляє 5 канал.

"Розвідники з 3-го полку ССО набрали найбільшу кількість балів після Пакистану та Великої Британії, які розділили "золото", - йдеться у повідомленні.

Змагання вважаються екстремально складними, зокрема, військові мали здолати марш-кидок по Кембрійських горах в Уельсі.

Так, протягом двох днів без сну учасники в повному екіпіруванні пройшли 85 кілометрів гірською та заболоченою місцевістю. Складності додавала штормова погода. Військові форсували річки, розміновували мінні поля, працювали з місцевим населенням, знешкоджували умовних терористів та звільняли умовних заручників, а також надавали першу медичну допомогу людям із травматичною ампутацією. До фінішу майже половина команд не дійшла.

За словами спецпризначенців, українській команді став у нагоді досвід із зони АТО. Умови були максимально реалістичними, єдина незручність – брак знання англійської.

"Вибирали такий дивний для британців маршрут – вони здебільшого дорогами користуються, ми користувалися здебільшого компасом і картою", - розповів військовослужбовець за позивним "Пульс".

"Багато досвіду здобули для себе, як працювати у такій місцевості, тому що такої місцевості ніде немає, я вам одразу скажу. Ми в болото попадали по пояс. Витягали одне одного, йшли далі, хоча це все залежить від твоєї голови. Ти можеш фізично бути готовий, але коли морально розумієш, що не можеш – то половина команд сходила з маршруту", – додав боєць "Алекс".

Нагадаємо, у 2013 році українські бійці з 3-ого полку ССО здобули на цих же змаганнях "бронзу". Цьогоріч змагалися команди з 29 країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-