Чолій здійснив візит до Великої Британії

Чолій здійснив візит до Великої Британії

Фото
Укрінформ
12-15 жовтня президент Світового конгресу українців Евген Чолій здійснив робочий візит до Лондона та Манчестера. Він обговорив актуальні українські питання на зустрічах з урядовими високопосадовцями та діаспорою, а також взяв участь у відзначенні 50-річчя організації.

Про це повідомляє СКУ.

“Світовий конгрес українців висловлює вдячність Великій Британії за підтримку України та українській громаді на чолі з Союзом Українців у Великій Британії за плідну співпрацю в захисті територіальної цілісності України,” - заявив президент СКУ Евген Чолій.

Водночас, він спонукав Велику Британію посилити існуючі санкції проти РФ, підтримати розгортання миротворчої місії ООН у координації з владними структурами України по території окупованого Донбасу,  вжити заходи для припинення проекту “Північний потік-2” та підтримати ініціативу щодо створення інвестиційного пакета для України типу Плану Маршалла для сприяння реалізації її реформ та економічного зростання.

Разом з цим очільник СКУ закликав Велику Британію визнати Голодомор 1932-33 рр. геноцидом українського народу.

У рамках свого візиту Чолій відвідав святковий концерт з нагоди 50-річчя СКУ в Манчестері, який організував Союз українців у Великій Британії на чолі з Петром Ревком. У своєму виступі він представив основні пріоритети СКУ, які перш за все пов’язані з підтримкою України, та закликав українську громаду до подальшої співпраці в реалізації спільних завдань. Також вручив почесні грамоти активістам української громади Великої Британії.

Крім того, Евген Чолій був на Службі Божій в Українському Католицькому Катедральному Храмі Пресвятої Родини в Лондоні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-