Названо країни, в яких хочуть працювати українці

Названо країни, в яких хочуть працювати українці

Дослідження
Укрінформ
Більшість українських трудових мігрантів хотіли б працювати в Німеччині та Польщі, також популярні - США і Канада.

Відповідні результати показало дослідження, яке провела Соціологічна група "Рейтинг", пише poland2day

"Найчастіше респонденти бажали працювати в Німеччині - 37%. В Польщі хотіли б працювати 26%, США – 22%, Канаді – 21%, Чехії – 16%, Італії – 15%, Великій Британії – 14%, Франції чи Швеції – по 12%, Ізраїлі – 11%, Іспанії – 9% , Нідерландах – 7%, Росії – 6%". В інших країнах хотіли б працювати менше 5% опитаних", - йдеться у дослідженні. 

При чому, Німеччину, США, Чехію та Велику Британію як бажані країни для роботи найчастіше обирали мешканці Заходу, Росію – опитані на Сході.

61% респондентів заявили, що не хотіли би поїхати за кордон на постійне місце проживання. У той же час 35% сказали, що мають таке бажання, ще 4% – не визначилися з відповіддю, зазначається в дослідженні.

Порівняно з минулим роком кількість тих, хто хотів би змінити місце проживання на іншу країну, зросла з 30% до 35%. Найбільше хочуть змінити місце проживання мешканці Заходу - 41%. На Півдні бажаючих 34%, в Центрі – 33%, на Сході – 33%.

З-поміж людей 18-35 років кількість бажаючих переїхати на постійне місце проживання за кордон, – 54%. Серед старшого покоління таких 19%.

Серед найпопулярніших причин еміграції респонденти називали кращі умови для життя (64%), ліпше майбутнє для дітей (34%), відсутність гідної роботи в Україні (23%) та бажання отримати якісну освіту (12%). Менше 10% вказали причинами відсутність безпеки в Україні, можливість отримати краще медобслуговування та умови ведення бізнесу, бажання самореалізації, сімейні обставини. 44% опитаних виявили бажання працювати за кордоном.

Як йдеться в дослідженні, серед опитаних лише 14% заявили, що раніше вже працювали за кордоном, 86% – не працювали. Найбільше таких серед жителів Заходу, осіб з вищою освітою, забезпечених і самозайнятих або працюючих на приватних підприємствах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-