В Канаді відбулася виставка до 60-річчя об'єднання українських митців

В Канаді відбулася виставка до 60-річчя об'єднання українських митців

Фото
Укрінформ
24 вересня в Українському Осередку Вінніпегу – Центрі української культури й науки – відбулася виставка з нагоди 60-річного ювілею з часу заснування Української Спілки Образотворчих Мистців Канади (УСОМ).

Про це повідомляє Ukrainian people.

"Ювілейна виставка складалася з 36 картин та експонатів, творцями яких стали члени Української Спілки Образотворчих Мистців Канади", - йдеться у повідомленні. 

В експозиції брали участь інсталяція Олега Лесюка, різьба по дереву Зої Василійчук, картини Богдана Головацького, Галини Кошарич, Івана Лазірка, Павла Лопати, Стефана Мельниченка та багато інших.

На урочисте відкриття завітав голова УСОМу Олег Лесюк, який є і членом Спілки скульпторів Канади, Мистецької ради при Конгресі Українців Канади та Національної спілки художників України. 

На фото (ліворуч) голова УСОМ Олег Лесюк
На фото (ліворуч) голова УСОМ Олег Лесюк

Заначається, що свою наступну виставку УСОМ планує у Чикаго.

Українська Спілка Образотворчих Мистців Канади – єдина в Канаді громадська установа, яка об’єднує українських митців кількох поколінь і різних напрямків (понад 110 осіб). Український центр розпочав свою діяльність у 1956 році. З того часу Спілка влаштовує виставки та імпрези, видає каталоги, плакати і популяризує українське мистецтво в діаспорі.

Після Другої світової війни друга хвиля політичної еміграції (понад 250 тисяч) розселилася по різних континентах і країнах, зокрема збільшилися українські громади в Австралії, Венесуелі, Бразилії, Великобританії, США, Канаді та в країнах Північної Америки. 

В останні роки, у зв’язку з подіями в Україні, Спілка веде активну доброчинну діяльність. За останній час її члени організували шість спеціалізованих аукціонів картин, дохід з яких пішов на допомогу воїнам і сім’ям загиблих (фонди “Ангели Хоронителі України” і “Захист України”). Крім того, з допомогою УСОМ, були зібрані кошти на допомогу реабілітаційного центру “Джерело” у Львові, фонду “Діти Чорнобиля”, на перевидання книги “Коріння Шевченкового роду”, на підтримку Канадсько-Української Мистецької Фундації та на розвиток українського шкільництва в Канаді.

Фото: Ukrainian people

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-