В Америці відбулися урочистості з нагоди 50-річчя СКУ

В Америці відбулися урочистості з нагоди 50-річчя СКУ

Фото
Укрінформ
Посол України в США Валерій Чалий разом з дружиною Людмилою Мазукою взяли участь у міжнародній конференції "СКУ в 50 років і далі: Північноамериканський вектор" та урочистому заході з нагоди 50-річчя діяльності Світового конгресу українців (СКУ), що проходив в м. Нью-Йорк. 

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Посольства України в США.

Звертаючись до представників української громади та американських друзів в ролі основного промовця Валерій Чалий наголосив, що Україна цінує роль закордонного українства як важливого учасника державотворчих процесів в Україні, а також як надійного партнера у питаннях захисту інтересів нашої держави в Америці та світі.

Посол також зачитав привітання Президента України Петра Порошенка на адресу членів СКУ, в якому висловлювалась глибока вдячність мільйонам українських патріотів у світі за збереження рідної мови, культури, національної гідності, історичної пам’яті.

Серед запрошених на урочистий захід були представники української громади та українських організацій, волонтери, духовенство, а також високі гості з України.

Світовий конгрес українців, заснований у 1967 році, є міжнародною координаційною структурою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців, та має мережу організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах.

Відзначення з нагоди 50-річчя СКУ розпочалися 27 лютого в Торонто, там і завершаться наприкінці року. Найголовніші святкування провели у серпні в Україні - із зупинками в Дніпрі, Києві та Львові.

Фото опубліковані Валерієм Чалим у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-