Українська діаспора закликатиме відключити Росію від SWIFT

Українська діаспора закликатиме відключити Росію від SWIFT

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій заявив, що українська діаспора буде звертатися до відповідних міжнародних інституцій з вимогою-закликом відключити Росію від міжнародної системи SWIFT.

Про це він сказав у Верховній Раді під час "круглого столу" з нагоди 50-річчя діяльності та існування Світового конгресу українців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо навіть звертатися до відповідних міжнародних інституцій та до голів держав проживання української діаспори, щоб застосували потужну економічну санкцію в економічній сфері - відключити Росію від системи SWIFT, щоби був політичний сигнал, що міжнародне товариство не буде сприймати таке ганебне порушення міжнародного права", - сказав Чолій.

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications, англ. Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій) — міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів.

Читайте також: Два російських банки відключили від системи SWIFT

Світовий конгрес українців був заснований у 1967 році в Нью-Йорку під назвою Світовий Конгрес Вільних Українців (СКВУ). У 1993 році назва була змінена на сучасну — Світовий конгрес українців.

Членами СКУ є крайові громадські надбудови, що представляють інтереси понад 20 мільйонів українців у діаспорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-