Два російських банки відключили від системи SWIFT

Два російських банки відключили від системи SWIFT

Укрінформ
Американська компанія Finastra, що володіє правами на програмне забезпечення для роботи з міжнародною системою розрахунків SWIFT, відмовилася від співпраці з двома російськими банками, які потрапили під санкції.

Про це «Ведомостям» розповіли дві людини, які знають ситуацію від Finastra і банків.

За даними видання, доступ до SWIFT відключать Російському національному комерційному банку, що працює в окупованому Криму, і Темпбанку, в який була запроваджена тимчасова адміністрація.

"Finastra, бізнес якої багато в чому сконцентрований в США і Канаді, повідомила свого російського дистрибутора «Фіннет» про те, що припиняє працювати з цими банками з 31 серпня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Боні: Важливо зберегти санкції проти Росії

При цьому банки можуть перейти на інший інтерфейс доступу до SWIFT, але для цього потрібно до 31 серпня заключити договори і буде потрібно кілька десятків тисяч доларів.

"Finastra на хвилі посилення санкцій оцінила ризики і, виявивши у себе в партнерах два санкціонних банки, вирішила припинити з ними співпрацю", - вважають співрозмовники видання, що працюють зі SWIFT.

Читайте також: КНДР відключили від міжнародної банківської системи SWIFT

Як повідомляють ЗМІ, РНКБ потрапив під санкції Євросоюзу в 2014 році, наступного року проти банку ввели санкції США. Темпбанк перебуває під санкціями за допомогою режиму президента Сирії Башара Асада, а також через співпрацю з підсанкційними компаніями та людьми. З недавніх пір туди була введена тимчасова адміністрація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-