КНДР відключили від міжнародної банківської системи SWIFT

КНДР відключили від міжнародної банківської системи SWIFT

Укрінформ
Міжнародна банківська система SWIFT перестала надавати фінансові послуги банкам КНДР, які потрапили в санкційний список ООН.

Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, SWIFT припинила обслуговувати північнокорейські банки після того, як влада Бельгії 8 березня відкликала дозвіл на роботу з цими установами.

Reuters зазначає, що SWIFT надавала послуги семи північнокорейським фінустановам, три з яких піддані міжнародним санкціям. Скільки банків в підсумку відключені від системи, агентству з'ясувати поки не вдалося.

Міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів SWIFT об'єднує більш ніж 9000 банків з 209 країн. Штаб-квартира SWIFT розташована в Брюсселі.

У 2016 році Рада Безпеки ООН прийняла кілька резолюцій, в яких відносно КНДР вводилися економічні санкції. Причиною стало збільшення військової активності Пхеньяну, зокрема, проведення ядерних випробувань і запусків балістичних ракет.

6 березня Північна Корея запустила чотири балістичні ракети, які пролетіли майже на 1 тис. км у бік Японського моря. Вони впали недалеко від виключної економічної зони Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-