В США визнали, що для впливу на КНДР одних лише санкцій вже замало

В США визнали, що для впливу на КНДР одних лише санкцій вже замало

Укрінформ
Штати вивчають альтернативні способи примусу Північної Кореї до дотримання міжнародного законодавства, окрім санкційного тиску.

Про це заявив в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже стурбовані через ескалацію дій КНДР. Продовження випробувань та нарощувань їх програм озброєння викликає занепокоєння і це доходить до точки, коли нам необхідно шукати інші альтернативи (санкціям – Ред.)», - сказав Тонер

Однак, він наголосив, що поки рано знімати санкції із порядку денного.

«Наразі ми сфокусовані на санкціях та їх максимально повній імплементації, але також вивчаємо й інші можливості. Ми завжди це робимо», - зазначив в.о. речника Держдепу.

За його словами, ця тема порушуватиметься під час візиту Державного секретаря США Рекса Тіллерсона до Японії, Південної Кореї та Китаю наступного тижня.

«Ця дискусія є частиною цієї подорожі. Ми поговоримо із нашими союзниками та партнерами у регіоні, аби спробувати виробити новий підхід до Північної Кореї», - розповів Тонер.

Як повідомляв Укрінформу, Північна Корея в понеділок знову запустила кілька ракет великої дальності, що впали в океан у ексклюзивній економічній зоні Японії. Рада Безпеки ООН одноголосно засудила ракетне випробування Пхеньяна, назвавши його «серйозним порушенням резолюцій». Під час екстреного засідання, скликаного за ініціативою США, Японії і Південної Кореї, учасники зустрічі пригрозили КНДР «подальшими серйозними заходами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-