Штати почали розгортати протиракетну систему в Південній Кореї

Штати почали розгортати протиракетну систему в Південній Кореї

Укрінформ
Сполучені Штати почали розміщувати протиракетну систему в Південній Кореї. Її компоненти сьогодні доставлені на базу в Осане.

Про це повідомляє Ехо Москви.

"Мова йде про дві пускові ракетні установки. Розміщення ПРО в Південній Кореї планувалося на літо цього року, проте прискорили процес, як вважають спостерігачі, після ракетних випробувань в Північній Кореї", - йдеться у публікації.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати розміщують на території Південної Кореї протиракетний комплекс THAAD (Висотної зональної оборони на театрі воєнних дій).

Комплекс THAAD має компоненти рухомого наземного базування. Він призначений для висотного заатмосферного перехоплення ракет середньої дальності. США і Південна Корея ще в липні минулого року досягли рішення про розгортання американського комплексу на території РК, після серії випробувань Пхеньяном балістичних ракет та ядерних випробувань.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Північна Корея здійснила запуск одразу чотирьох балістичних ракет в бік Японського моря. Відомо, що три з них пролетіли близько тисячі кілометрів та впали в ексклюзивній економічній зоні Японії.

Фото: Business Insider

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-