Світове українство підтримало Супрун

Світове українство підтримало Супрун

Укрінформ
Українська діаспора підтримує реформу системи охорони здоров'я України, запропоновану Уляною Супрун.

Про це йдеться у заяві Світового конгресу українців, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців приєднується до послів Великої Сімки, місії Європейського Союзу в Україні та Всесвітньої організації охорони здоров’я у висловленні повної підтримки плану реформи системи охорони здоров’я, запропонованого в.о. міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун», - повідомили в СКУ.

На переконання президента Світового конгресу українців Євгена Чолія, впровадження запропонованої реформи піде на користь усім мешканцям України. «СКУ закликає владні структури і народ України прийняти запропоновані реформи, продемонструвавши незмінну прихильність процесу реформ та європейській інтеграції України на благо усіх її громадян», - сказав Чолій.

В СКУ нагадали, що запропонований план включає запровадження загального медичного страхування в рамках Національної служби охорони здоров’я України, яке забезпечить рівноправний доступ до медичної допомоги, стандартний набір медичних послуг, фінансово оплачених державою для всіх громадян, та міжнародні медичні рекомендації, які дадуть можливість оцінити якість обслуговування.

«Запропонована модель системи охорони здоров’я і відповідні законопроекти були розроблені українськими експертами у співпраці з ВООЗ та базуються на аналогічних системах, що діють у Бразилії, Великобританії, Іспанії, Італії Канаді, Норвегії, Польщі та Хорватії». – підсумували в українській організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-