Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Чотирьох українців Іспанії нагородили медалями УВКР за створення меморіального комплексу Шевченку

Укрінформ
Українських активістів Іспанії нагородили ювілейними медалями УВКР «200 років з Дня народження Т.Г. Шевченка» за створення пам’ятного комплексу Великому Кобзареві – вишневого саду та меморіяльної дошки у місті Алкала-де-Енарес (Мадрид).

Вручення відзнак відбулося у посольстві України в Іспанії, повідомляється на сайті дипвідомства.

Серед представників діаспори медаль отримали: ініціатор ідеї створення меморіяльного комплексу Мирослава Голубович (заступник голови Української патріотичної асоціації «Воля»), Мирослава Косовська (директор української суботньої школи «Світанок» в місті Алкала-де-Енарес), Андрій Модрицький (голова громадської організації «Українці Алкали») та свободівець Іван Вовк (голова Української патріотичної асоціації «Воля»).

«Для мене Шевченко – це в першу чергу творець нової віри, яка підняла українців на боротьбу за своє майбутнє в той час, коли московський імперіалізм вже святкував перемогу над пограбованим і скаліченим народом понад 150 років тому... Шевченкова віра подолала минулого року злочинний режим Януковича, а сьогодні піднімає українців в бій проти московського агресора. Саме ця віра приведе наш народ до перемоги. Слава Україні!» – наголосив Іван Вовк, отримавши нагороду.

Ініціатором подання щодо відзначення активності вищевказаних осіб у заходах по вшануванню пам’яті Тараса Шевченка виступив головний редактор електронного часопису «Надсегурська Україна» Андрій Якубув.

У свою чергу, від імені Посольства України в Іспанії Андрія Якубува та редакційну колегію видання було нагороджено грамотами Посольства за особистий внесок у розвиток українського медіа-простору в Іспанії.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-