У Києві відкрилася виставка воєнних фотографій українського документаліста

У Києві відкрилася виставка воєнних фотографій українського документаліста

Фото
Укрінформ
У Білому просторі Stedley Art Foundation в Києві відкрилася виставка фотографій українського документаліста Олександра Глядєлова «Прощання словʼянки».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Документальні фотографії, представлені в експозиції, зроблені під час військових конфліктів у Чечні, Азербайджані, Таджикистані, на Донбасі й під час повномасштабного вторгнення в Україну. В усіх цих війнах прямим чи гібридним способами була задіяна російська армія. Але, окрім суто війни, повним ходом, паралельно і часто переплітаючись, йде війна символів, де кожен образ, кожна фотографія і кожна нота мають особливе значення і глибокий зміст", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у міністерстві, мелодія «Прощання словʼянки» докорінно змінила своє значення — з переможного маршу часів Другої світової війни вона перетворилася на акомпанемент військової агресії, окупації, руйнувань і масових жертв серед мирного населення.

Крім того, у просторі відбувся благодійний вечір, де вдалося зібрати 9500 євро на придбання пікапа-позашляховика для підрозділу ГУР МО.

Читайте також: У Музеї Ханенків проходить фотовиставка про вплив війни на культуру

«Вдячний вам, що ви допомагаєте художникам створювати роботи, які творять наш сучасний музейний простір, а також допомагаєте нашим захисникам і захисницям», – зазначив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Олександр Глядєлов – український фотограф-документаліст з Києва, який висвітлював військові конфлікти та революції. Лауреат Шевченківської премії 2020 року за фотопроєкт «Карусель».

Як повідомлялося, у столичному музеї «Золоті Ворота» відбудеться відкриття виставки «Квітуча Україна: Мистецька виставка артоб’єктів», мета якої - збір коштів для підтримки Збройних сил України.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-