У Музеї Ханенків проходить фотовиставка про вплив війни на культуру

У Музеї Ханенків проходить фотовиставка про вплив війни на культуру

Фото
Укрінформ
У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків ЮНЕСКО організувала виставку робіт українських фотожурналістів «За об’єктивом: культура у вирі війни».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ. 

Як зазначають у МКІП, виставка «За об’єктивом: культура у вирі війни» демонструє вплив повномасштабного вторгнення Росії на культуру в Україні, а також стійкість українських громад під час війни.

В експозиції представлені артефакти з пошкоджених пам’яток культурної спадщини, зображених на фотографіях.

У Музеї Ханенків діє фотовиставка про вплив війни на культуру / Фото: МКІП

У МКІП нагадали, що в межах проєкту ЮНЕСКО, який реалізував Інститут масової інформації (IMI), 65 фотожурналістів пройшли тренінги з безпеки, надання першої допомоги, а також фотографування об’єктів спадщини та культурного репортажу. "Крізь їхні об’єктиви можна побачити понівечені фасади церков, розбиті вікна будинків культури, зруйновані стелі театрів і попіл бібліотек. Водночас вони фіксують стійкість митців і артистів, діячів культури та волонтерів, які продовжують працювати в умовах війни", - зауважили у відомстві.

Читайте також: У Парижі відкрилася виставка українських та французьких фотографів «Голоси свободи»

Як повідомлялося, на Михайлівській площі Києва з 21 травня до 4 червня творці фільму «Євродонбас» презентують вуличну виставку, присвячену культурній спадщині європейських країн на Сході України, яку залишили бельгійські, французькі, німецькі, британські та американські промисловці на зламі ХIX–ХX століть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-