Польща подарувала Музею війни автомобіль для експедицій

Польща подарувала Музею війни автомобіль для експедицій

Фото
Укрінформ
З нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв Посольство Республіки Польща в Україні подарувало Музеєві війни автомобіль.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«З перших днів війни українці та поляки стали разом. Польща протягнула руку допомоги нашій країні. Ми отримували гуманітарну підтримку, фінансову, військову, ми відчували, що ми справжні брати та члени однієї європейської родини. Така добра співпраця і стосунки продовжується. Сьогодні акт передачі важливої техніки для забезпечення роботи музею є красномовним елементом такої підтримки та солідарності. Дякуємо народу Польщі за підтримку і солідарність з Україною», – сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Польща передала Музею війни автомобіль для експедицій / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Зазначається, що подароване авто музей використовуватиме для експедицій, транспортування артефактів під час організації міжнародних виставок і для своєї господарської діяльності.

Читайте також: У Музеї просто неба відкрили відновлений столітній вітряк з Херсонщини

У МКІП підкреслюють, що цей подарунок є визнанням діяльності Музею війни, спрямованої на документування й висвітлення реалій російсько-української війни, на міжнародному рівні та свідченням глибокої підтримки Польщею української культури й музею зокрема.

Як повідомлялося, у сховищах, де зберігається колекція музею Івана Гончара, встановили сучасну систему контролю клімату, яку профінансував Брюссель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-